Když za mnou přišel můj partner a oznámil mi, že už si konečně pořídil motorku, tak jsem opravdu byla zhrozena. Vlasy mi stály hrůzou. Jednoznačně jsem se bála, že se partner jednoho dne někde vybourá a věřte, že jsem nebyl daleko od pravdy. Můj partner zrovna jel takovou lesní cestou. Naštěstí měl takovou lehkou motorku. My jsme tomu dříve říkali fichtl. Ano, zeptejte se klidně svých prarodičů, babičky nebo dědečka, že dříve se takové pomalé malé motorce říkalo fichtl. Partner se tam vybral, protože najel na nějaký kmen nebo kořen nebo něco podobného.

Na motorce se nepodvádějte.

Partner samozřejmě se vyboural a měl roztržené obočí. Řekla jsem si, že partner měl opravdu veliké štěstí, protože kdyby jel třeba někde úplně jinde po nějaké štěrkové ulici anebo tak podobně jiné hrbolaté cestě, tak se také mohlo stát opravdu něco více vážného. Podle mého názoru hodně lidí v poslední době na motorkách se předvádějí a machrují. Když lidé jezdí neopatrně na motorce, tak je to potom velice smutné, protože se stávají opravdu ošklivé nehody a takové nehody, které třeba člověk už potom nevezme zpátky, vlastně žádnou nehodu člověk už nevezme zpátky. Proto je nejlepší, aby lidé vždycky jezdili opatrně.

Jedna ze starých motorek.

Na motorku by se spíš měli dělat také nějaké psychotesty, protože když třeba na motorce pojede nějaký divoch a bude mu úplně jedno, jestli se mu něco stane, tak je to potom opravdu hodně obtížné, protože takovému divochovi rozhodně neřeknete a nevymluvíte, že jízda na motorce může být někdy nebezpečná. A to hlavně pokud se předvádí anebo jezdí velice rychle anebo si vytáhne motorku, když venku prší anebo už je námraza. Normální člověk nejezdí na motorce, když je námraza anebo když sněží či je nějaký slejvák. Já si myslím, že takhle by měl určitě uvažovat každý člověk. Při špatném počasí motorku nechejte doma.